Şekerci Katı Atıktan Enerjiyi Biz Üreteceğiz”

Şekerci  Katı Atıktan Enerjiyi Biz Üreteceğiz”

Seçim çalışmaları kapsamında Bandırma`nın çeşitli bölgelerinde halkla buluşan Ak Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci dün aksam Çalışkanlar ve Ayyıldız Mahallelerinde vatandaşlara projelerini anlattı.

Seçim çalışmaları kapsamında Bandırma`nın çeşitli bölgelerinde halkla buluşan Ak Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci dün aksam Çalışkanlar ve Ayyıldız Mahalleleri’nde vatandaşlara projelerini anlattı.

Bandırma’nın ve bölgenin tüm sorunlarını bildiğini ve Ayyıldız ve Çalışkanlar Mahalleleri’nin sorunları için acil önlem planı alacaklarını ifade eden Şekerci Bandırma’nın her mahallesinin üst düzey hizmet alması için gereken çalışmaların ve planların hazır olduğunu belirtti.

Büyükşehir yasası ile yeni mahalle olan köylerde ve bugüne kadar merkeze uzak oldukları için hizmette de uzak tutulan Yeni Mahalle, Ayyıldız, Çalıskanlar Mahalleleri’nde acilen çözülmesi gereken alt yapı sorunlarının olduğunu belirten Şekerci "Bandırma Büyükşehir yasası ile hizmete doyacak bütçenin 135 Milyon TL’ye çıkması ve yasa ile bu bütçenin yüzde 10’u olan 13.5 Milyon TL’nin her yıl yeni mahallelerimiz için kullanılacak olması Bandırma için büyük bir kazançtır" dedi.

“Bandırma’nın hakkı gasp edilmiştir”

Bandırma Belediyesi yönetiminin katı atık tesisi için Bandırmalılardan 2 ay 8’er lira tahsil ettiğini ve tesisle ilgili en ufak bir adım bile atmadıkları halde topladıkları 1 Milyon TL kadar parayı da mahkeme kararı olmasına rağmen geri ödemediklerini belirten Şekerci "Katı atık tesisi olayı tam bir muammadır. Toplanan paralar nereye gitti kimse bilmiyor sonuç olarak Bandırma’nın hakkı gasp edilmiş ve bu büyük beceriksizlikle ortaya söz verilen eser de çıkarılamamıştır.” dedi.

En önemli hedeflerinden birinin de çöplerden enerji üretmek olduğunu dile getiren Şekerci "Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte hayvan gübreleri de çöp olarak belediyemiz tarafından toplanmak zorundadır. Yani demek oluyor ki köylerimizin en ücra köşelerine kadar temizlikle ilgili sorumluluk bize ait olacak bu atıkları toplayacak ve enerji olarak ekonomiye kazandıracağız" dedi.

“Gözden Uzak Olan Gönülden de Uzak Olmayacak”

Bandırma Belediye yönetimi tarafından yıllardır ihmal edilen mahallelerdeki alt yapı, ulaşım ve bu gibi sorunları ivedilikle çözeceklerini dile getiren Şekerci "Gözden uzak olan gönülden de uzak olmayacak Bandırma Belediye Başkanı olarak biz mesaimizi açılışlarda kokteyllerde değil Ayyıldız Mahallesi’nde yapacağımız altyapı projelerinde geçireceğiz" dedi

“Bandırma 54 Gün Susuz Kaldı”

Sorunların çözümü için öncelikle Belediye kadrosunun vatandaşın derdini dert edinmesi gerektiğini dile getiren Şekerci "Vatandaş 54 gün susuz kalırken son model makam araç satın alan anlayıştan Ayyıldız, Çalışkanlar ve Yeni Mahalle’deki sorunları anlamasını bekleyemeyiz. Yeni mahallede ulaşım sorununu anlamasını bekleyemeyiz " dedi.

 

“Ya Hizmet Vereceksiniz Yada Tarihe Gömüleceksiniz”

Görev süresi boyunca Çalışkanlar Mahallesi’ne Ayyıldız’a uğramayanlar vatandaşın ulaşım, alt yapı ve trafik gibi sorunlarıyla ilgilenmeyenlerin buğun bu mahallere 5 yılda kaybettirdikleri zaman yetmezmiş gibi oy istemeye gelmelerini anlamak imkânsız" diyen Şekerci sözlerine şöyle devam etti "Miş gibi yapma devri artik sona ermiştir. Ya hizmet vereceksiniz ya da tarihe gömüleceksiniz. Ayyıldız’a bir çivi çakmayanların sandığa gömülmesi kaçınılmazdır. Belediyeyi kazanır kazanmaz yıllardır ihmal edilen yüzüne bakılmayan bu mahallerimizde çok ciddi atılımlar başlatacağız. Bandırma şantiyeye dönecektir. Başlattığımız yatırım hamlelerince kaldığımız yerden devam edeceğiz.” Dedi.

“Kitapçığın hemen hemen hepsi bizim eserimiz”

Şekerci Bandırma Belediyesi’ni eleştirdiği konuşmasında "5+5 kitapçığına baktık ki ne görelim tamamı Ak Parti döneminde projelendirilmiş ve kazması vurulmuş projelere sahip cıkmışlar. Anlıyoruz ki Bandırma’ya bizden sonra tek bir çivi çakılmamıştır." dedi

Bandırma`daki hemen hemen tum tesiste Ak parti imzası bulunduğunu dile getiren Şekerci "Başta Belediye binası, otel binası, AVM, Paşabayır’da yeni hizmete girecek olan Halk Eğitim Merkezi, itfaiye binası, sahil bandı ve kültür merkezi, tır parkı, otogar, balıkhane, otoparklar, öğrenci yurtları Ak Parti döneminde kararı âlinmiş ve çalışması başlatılmış projelerdir. Bunların bir çoğu da belediye kasasından tek kuruş çıkmadan halka yük olmadan yapılmıştır" dedi.

“Bandırmalı Asla Mağdur Edilmeyecek”

Ulaşım sorununa hızlıca çözüm üretmek istediklerini dile getiren Şekerci "Levent Mahallesi’nden hastaneye gitmek için iki kez ücret ödeme devri bitmeli. Belirli bir sürede transferleri ücretsiz yapacağız Bandırma’nın birçok yerinden ring seferlerle hastaneye ulaşma yolundaki engelleri kaldıracağız" dedi. Ulaşım için alternatiflere sahip olmanın avantajlarını dile getiren Şekerci "Ulaşım A.Ş. ile masaya oturarak tüm araçların hizmet üretmesine çalışacağız Bandırmalı asla mağdur edilemeyecek "dedi.

 



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false